Αρχική ΣελίδαΠεριεχόμεναΔείκτης

Γλώσσα

Οφθαλμική έρπης

Οφθαλμική έρπης

Οι οφθαλμικές έρπης είναι μια ιογενής λοίμωξη - συχνά οφείλονται σε ιό του απλού έρπητα. Ο ιός του απλού έρπητα μπορεί να παραμείνει αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά οι ακόλουθοι παράγοντες μπορεί να ενεργοποιήσουν τον ιό: πυρετός, τραύμα, ή μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις. Οι οφθαλμικές έρπης είναι συχνά επαναλαμβανόμενα, μπορεί να επηρεάσει μερικές φορές και τα δύο μάτια.

Ιός του έρπητα μπορεί να πολλαπλασιάζονται γρήγορα και να καταστραφούν τα επιθηλιακά κύτταρα, προκαλώντας πόνο ή ερεθίζουν κερατοειδούς μόλυνση. Αν η λοίμωξη είναι σοβαρή, μπορεί να εξαπλωθεί στο στρώμα στρώμα, καταστρέφοντας τα στρωματικά κύτταρα - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης.

Οι οφθαλμικές έρπης μπορεί να ελεγχθεί, αλλά δεν μπορεί να θεραπευτεί. Δεδομένου ότι η μόλυνση μπορεί να επαναλάβω και πάλι, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές στρωματικών κερατίτιδα. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση στεροειδών σταγόνες για τα μάτια, επειδή τα στεροειδή μπορεί να επιδεινώσουν τη λοίμωξη. Ο ασθενής θα πρέπει να ζητούν συμβουλές ή βοήθεια ενός γιατρού από το μάτι του.